Izlet polaznika prnjavorskih mekteba

Datum objave: 29 Jan 2020
Vijesti

U organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Prnjavor učenici prnjavorskih mekteba su u nedjelju 26.01.2020. godine boravili na jednodnevnom izletu. Destinacija je bila Vlašić i Elči Ibrahim pašina Medresa u Travniku. Nakon što smo tri puna sahata putovali od Prnjavora do Vlašića životopisnim putevima, nakon toga smo tri puna sahata uživali u sankanju, skijanju, ledenim čarolijama na stazama Vlašića. Nakon Vlašića smo u Elči Ibrahim pašinoj Medresi ručali i obišli Medresu te Plavu vodu. Svi veseli izmoreni od snježnih pustolovina uputili smo se autobusima ka Prnjavoru.

Polaznici mektebske nastave su obećali da će od sada biti još redovniji u mektebima. Držimo ih za riječ, kao i naše obećanje imama, mutevelija i članova Izvršnog odbora MIZ Prnjavor, da ćemo i dalje organizovati ovakve izlete. Naime MIZ Prnjavor ima dva puta godišnje lokalne izlete te sportska druženja svih učenika mekteba na svom području takođe zimski termin fudbala za omladinu i razne radionice. Sve to se čini kako bismo našoj djeci pružili znanje o vjeri, druženje, uz izgradnju zajedništva naših džemata.

Hvala svima koji to prepoznaju šalju djecu u mekteba, pomažu naše projekte živi bili. Zahvaljujemo se Muftijstvu banjalučkom i muftiji mr. Nusret ef. Abdibegoviću na finansijskoj pomoći za realizaciju ovog izleta. Takođe, svoju zahvalnost upućujemo i Upravi travničke medrese na čelu sa direktorom mr. Dževdet ef. Šošićem koji su pripremili ručak za djecu i bili dobri domaćini. Team imama Medžlisa Prnjavor.