Ramazanski poklon-kuponi za 150 porodica sa područja banjalučkog muftiluka

Datum objave: 28 Apr 2021
Vijesti

Stotinu pedeset korisnika iz socijalno ugroženih kategorija sa područja Muftijstva banjalučkog će biti pomognuto ramazanskim poklon-kuponima koje će moći iskoristiti za kupovinu osnovnih životnih namirnica. Ova donacija je bila povod posjete Muftijstvu banjalučkom predstavnika Regionalnog Ureda Lige muslimanskog svijeta u Bosni i Hercegovini i Kulturnog centra princeze Dževhere, Sa'ad Al-Obaidi sa kojim je, tom prilikom, muftija banjalučki Nusret-ef. Abdibegović je održao sastanak i potpisao memorandum o saradnji.

Ured Lige muslimanskog svijeta u Bosni i Hercegovini već duži niz godina, počev od 2009. godine, realizira projekte pomoći socijalno ugroženim kategorijama, a u okviru tog pojekta, ove godine će biti uručeno 6.000 poklon-kupona korisnicima širom Bosne i Hercegovine.

Poklon-kuponi će biti podijeljeni krajnjim korisnicima putem Medžlisa Islamske zajednice sa područja banjalučkog muftiluka.

Tom prilikom, delegacija je boravila u posjeti medresi „Reis Ibrahim-ef. Maglajlić“ u Banjoj Luci i biblioteci „Muftija Mehmed-ef. Zahirović.“