Radna posjeta muftije banjalučkog Medžlisu Islamske zajednice Ključ

Datum objave: 22 Nov 2021
Vijesti

U subotu 20.novembra 2021.godine, muftija banjalučki,mr.Nusret ef. Abdibegović boravio je u radnoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Ključ. Tom prilikom je u pratnji glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Ključ, Erminom ef . Vučkić obišao mektebe u džematu Ključ i Velagići-Pudin Han gdje je u razgovoru sa muallimima ali i polaznicima mektebske pouke imao priliku uvjeriti se u rad ali i visok nivo dostignutog znanja na polju mektebske pouke.

Nakon klanjaja podne namaza u prostorijama Vakufske zgrade održao je radni sastanak sa Aktivom vjeroučitelja sa područja Medžlisa Islamske zajednice Ključ.

U svom obraćanju muftija je istaknuo kako ovaj sastanak ima za cilj sagledavanje ukupnog stanja te da IZ ima široko polje djelovanja ali da je osnovno polje podučavanje mladih naraštaja preko imama i muallima ali u zadnje vrijeme i preko vjeroučitelja.

Vjeroučitelji su tom prilikom iznijeli određene sugestije i prijedloge koji se odnose na poboljšanje rada u predmetu vjeronauke u školama te su doneseni određeni zaključci na čijoj će se realizaciji raditi u narednom periodu uz saradnju sa Medžlisom IZ Ključ i muftijstvom banjalučkim.