Bos. Dubica: Dr. Šefik Kurdić održao hutbu, predavanje i promociju knjiga

Datum objave: 08 Jan 2018
Vijesti

Piše: Nedim Botić

Krajem proteklog mjeseca je Bosansku Dubicu zijaretio uvaženi alim dr. Šefik Kurdić, koji je održao predavanje i promociju svojih knjiga.

Dr. Kurdić je prvo u Puhalskoj džamiji predvodio džumu i održao hutbu, potom je organizovan ručak u prostorijama Merhameta, a nakon klanjanja akšama je u džematu Polje održana tribina i promocija Muslimove zbirke hadisa sa komentarom.

Dr. Kurdić nije krio svoje zadovoljstvo boravkom u ovom prelijepom gradu na Uni kao i pažnjom slušatelja kako na džumi tako i na tribini i promociji Muslimove zbirke, kao svojih posljednjih izdatih knjiga, koja su prisutni mogli kupiti po vrlo povoljnim cijenama.

Koristimo priliku da mu se zahvalimo i činimo dovu Svevišnjem da mu olakša put nauke, kako u putovanju po našoj domovini tako i u svijetu.

Medžlis IZ Bos. Dubica će i ubuduće dovoditi goste predavače, pa je planirano da se ova aktivnost provodi svakog mjeseca, inšallah. Želja organizatora je da se tako doprinese buđenju vjerske svijesti kod Bošnjaka, jačanje međusobnih veza i ljubavi, te stjecanju korisnog znanja.