Muftija banjalučki posjetio Medžlis IZ-e Banja Luka

Datum objave: 29 Jan 2019
Vijesti

U utorak, 29. januara, 2019. godine u službenoj posjeti Medžlisu IZ-e Banja Luka boravio je muftija banjaučki, mr. Nusret-ef. Abdibegović, tom prilikom se susreo sa imamima i Predsjednikom Medžlisa.

Nakon pozdravne uvodne riječi glavnog imama Adnan-ef. Jusića prisutnima se obratio muftija Abdibegović iskazavši svoje zadovoljstvo zbog susreta sa imamima banjalučkog Medžlisa.

Muftija se imamima obratio sa biranim riječima, ukazao na važnost imamskog poziva, te čestitao na dosadašnjim rezultatima. Nije propustio priliku da naglasi potrebu uključenja svih imama u realizaciji programa i projekata ovog Medžlisa. Nakon izlaganja Muftije prisutni imami su imali priliku da informišu Muftiiju o svojim aktivnostima u džematima.

Zajednički  je konstatovano da treba postojati briga o svakome džematliji, polazniku mektebske pouke, mladima te svakoj porodici i njihovim potrebama. Očekuje se  izrada posebnog programa za dijasporu koja u ljetnom periodu u značajnom broju boravi u svome zavičaju - gradu Banja Luci.