Delegacije Muftijstva banjalučkog i Medžlisa Banja Luka u posjeti reisul-ulemi

Datum objave: 20 Mar 2023
Aktuelnosti

Reisul-ulemu Islamske zajedncie u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazovića danas su posjetili muftija banjalučki Nusret-ef. Abdibegović i delegacija Medžlisa Islamske zajednce (MIZ) Banja Luka.

U pratnji muftije Abdibegovića bio je i rukovodilac Službe za pravne i administrativne poslove Muftijstva banjalučkog Nermin Mujkanović, dok su delegaciju Medžlisa činilil glavni imam hafiz Muamer-ef. Okanović, predsjednik Medžlisa Ismir Husedžinović i direktor  u Banjoj Luci Muris Spahić.

Na sastanku je razgovarano o trenutnom stanju muslimana Muftijstva banjalučkog i same intitucije, te realizovanim, aktuelnim i planiranim projektima na nivou Muftijstva i Medžlisa, uključujući i tenutno stanje i projekte u Medresi "Reis Ibrahim-ef. Maglajlić".

- Na području Muftijstva banjalučkog vjerske aktivnosti se odvijaju u skladu s planom i programom Rijaseta, Muftijstva i medžlisa. Općenita slika je pozitivna, a reisul-ulemu smo upoznali i s radom Medrese u Banjoj Luci te realizovanim projektima - kazao je muftija Abdibegović.

Također, delegacija je pozvala reisul-ulemu u posjetu Muftijstvu banjalučkom u periodu nakon ramazana povodom realizacije novih projekata.

(Preporod.info)