Održana peta redovna sjednica Muftijstva banjalučkog

Datum objave: 16 Nov 2023
Aktuelnosti

U četvrtak 16. novembra 2023. godine održana je peta redovna sjednica Muftijstva banjalučkog pod predsjedavanjem muftije banjalučkog mr. Nusret-ef. Abdibegovića. Sjednici su prisustvovali rukovodioci Službi i sekretar Muftijstva banjalučkog.

Na sjednici je usvojen zapisnik sa četvrte redovne sjednice Muftijstva banjalučkog, nakon čega je usvojen okvirni plan rada Muftijstva banjalučkog za 2024. godinu, a kojim su planirane mnogobrojne aktivnosti i sadržaji.

Potom je analizirana i usvojena informacija o akciji prikupljanja zekata na poljoprivredne proizvode, koja je trajala u periodu od 01. do 15. oktobra, te je konstatovano da je povećan angažman vjernika i uposlenika Islamske zajednice na polju prikupljanja zekata na poljoprivredne proizvode. Prikupljeni proizvodi uručeni su Medresi „Reis Ibrahim-ef. Maglajlić“ i kuhinji džemata Obradovac, Medžlis Islamske zajednice Bosanska Gradiška.

Muftijstvo banjalučko već četvrtu godinu zaredom, u saradnji sa „Savezom Banjalučana u Švedskoj“, dodjeljuje godišnju plaketu „Muftija Ibrahim-ef. Halilović“, a ovogodišnji laureat je g. Ismir Husedžinović, predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Banja Luka, za doprinos u radu, organiziranju i razvoju MIZ Banja Luka.

Na sjednici je razmatrana i usvojena informacija o elektronskoj korespodenciji sa Rijasetom Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, kao i druga tekuća pitanja iz domena rada Muftijstva banjalučkog.

 

(A.B.)