Održan seminar "Snaga porodice"

Datum objave: 11 Sep 2019
Vijesti

U organizaciji Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ-e u BiH, Odjela za brak i porodicu i organizacije World Vision BiH od 06. do 08. septembra 2019. godine u Banja Luci je održan seminar sa radionicama pod nazivom „Snaga porodice“.

Učesnici seminara bili su koordinatorice odjela za brak i porodicu i koordinatori za rad s mladima, imami i vjeroučitelji iz medžlisa Muftijstva banjalučkog. U okviru seminara održano je 10 sesija, a voditelji radionica bili su: dr. Safija Malkić, mr. Nikica Lubura-Reljić, mr. Admir ef. Blitović, mr. Muris ef. Spahić, hfz. Muamer ef. Okanović, te prof. Maida Blitović.

Na otvaranju seminara obratile su se dr. Safija Malkić, šefica Odjela za brak i porodicu Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ-e u BiH i mr. Nikica Lubura-Reljić, koordinatorica projekta u ime World Visiona, te mr. Muris ef. Spahić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje  Muftijstva banjalučkog, koji je tom prilikom prenio selame uvaženog muftije mr. Nusret ef. Abdibegovića, te ukazao na važnost održavanja ovog seminara. Učesnicima su na kraju seminara dodijeljeni i certifikati.