MEDŽLIS ISLAMSKE ZAJEDNICE BOSANSKA GRADIŠKA U AKCIJI POMOĆI MIGRANTIMA I IZBJEGLICAMA U UNSKO-SANSKOM KANTONU

Datum objave: 07 Nov 2019
Vijesti

BOSANSKA GRADIŠKA, 07. NOVEMBRA - Džematlije Medžlisa Islamske zajednice Bosanska Gradiška nebrojeno puta su pokazale svoju humanost kada je u pitanju pomoć onima koji su na bilo koji načina u stanju potrebe. Tako su i danas članovi Džematskog odbora džemata Tekija, na čelu sa svojim imamom Feriz ef. Makićem, krenuli ka Bihaću kako bi preko Crvenog križa donirali 200 obroka za potrebe migranata i izbjeglica.

Na polasku iz Bosanske Gradiške ispratio ih je glavni imam, Zejnil ef. Latifović, koji je ovom prilikom kazao da je ovo prva ali ne i zadnja pomoć koja će biti usmjerena iz naših džemata ka migrantima i izbjeglicama, te da su još neki naši džemati najavili kako će se uključiti u ove aktivnosti. I ovu priliku glavni imam je iskoristio da se zahvali svim džematlijama i humanistima ističući primjer džemata Obradovac i Tekija.

Glavni imam je kazao da je nedavno povodom eskalacije migrantske krize u Bosni i Hercegovini reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović uputio proglas u kojem između ostalog kaže: „Posebno apelujem na vjernike, muslimane, ali i sve ljude koji imaju osjećaj za patnje drugih, da pokažu svoju humanost. Muslimane je plemeniti Poslanik, a.s. učio da Bog pomaže onoga ko pomaže drugoga i da nije pravi vjernik onaj ko zanoći sit, a njegov komšija, onaj koji je pored nas, gladan.“